• Hansagård Vandrarhem Falkenberg - Ett stenkast från havet

Hansagård – En pärla på västkusten

Fyra kilometer söder om Falkenberg ligger Hansagård. Omgivningarna är vackra med strandängar, klippuddar och sandstränder där hela familjen kan mysa och trivas.

Hansagård Vandrarhem ligger vid en lång sandstrand och en av Hallands bästa krabbfiskeplatser, Bastuholmen, ligger inte långt härifrån. Hansagård Vandrarhem är helt enkelt perfekt för en härlig sommarsemester med sol, bad och avkoppling.  Här vill vi skapa en upplevelse för våra gäster och en semester att alltid längta tillbaka till.

I Falkenberg finns det alltid mycket att göra. Konserter, teaterföreställningar, utställningar och naturupplevelser. Och här lurar ett litet smultronställe bakom varje hörn! Gårdsbutiker, loppisar, bondgårdar, caféer med mera. Med fina badstränder och sitt stora utbud av evenemang är det svårt att inte trivas här.

Här finns många entreprenörer som brinner för bra mat, och staden är prisad som en hel destination full av matupplevelser av White Guide.

Falkenberg är känt för alla sina evenemang som exempelvis Wings & Wheels, Allsång på Vallarna, med sina folkkära artister och Gekås Ullared, med miljoner besökare varje år.

Full fart

För dig som önskar full fart finns skatepark, paddla kanot, utegym, parkourpark, tennis, golf, äventyrspark, ja listan kan göras hur lång som helst!

Naturens under

Vill du ha naturupplevelser är området rik på vacker natur med sandiga kuster med salta vindar, men också djupa och trolska skogar.

 Ett paradis för fågelskådaren då långa sträckor av kusten består av betade strandängar. Flera kända cykel- och vandringslederleder med trevliga stopp att utforska längs vägen. Många väljer att ta cykla hit via den populära Kattegattleden – den havsnära cykelleden med de stora upplevelserna!

Nära till allt

Det är nära till Ullared, Liseberg och Köpenhamn. Och det finns många mysiga ställen för dagsutflykter.

Bad och stränder

Falkenberg är känt för sina fina badstränder, och Skrea strand är en av Hallands finaste och populäraste stränder. En 2 km lång sandstrand med höga sanddyner hela vägen. Här hittar du den kända badbryggan som är 250 meter lång och har handikappramp. 

Söder om Skrea strand ligger Skrea Näs, ett område med små sandiga badvikar inklämda mellan klippiga uddar. I Olofsbo och Glommen finns fina badstränder för dig som vill ha det lite lugnare.

FBG tipsar

Vi söker alla efter sanna upplevelser, sånt som har den där rätta känslan och är äkta. Det lovar vi att du hittar i Falkenberg. Här ger vi dig russinen i kakan och berättar om människor, besöksmål och verksamheter som kan få dig att känna och uppleva med alla sinnen. Konserter, teaterföreställningar, matcher och utställningar. Listan över vad som händer i Falkenberg kan göras hur lång som helst. Vi har samlat några av de platser du inte får missa vid ditt besök.
www.falkenberg.se/fbg-tipsar

www.falkenberg.seVid White Guide-galan

den 5 mars utsågs Falkenberg till vinnare i kategorin ”Årets värt en resa”, och som första destination någonsin kammade Falkenberg hem en av utmärkelserna. Och det är inte så konstigt, för här finns passionen, kunskapen och värdskapet. Motiveringen lyder: ”För att ha skapat en grogrund för entusiastiska matentreprenörer att utveckla en kreativitet som gjort staden till en spännande svensk restaurang-destination”.

Varmt välkommen till Falkenberg!